Waterstof motor: beter voor het milieu en je portemonnee

Een waterstof motor zou volgens sommigen dé oplossing zijn voor zowel de milieuproblemen als de steeds maar stijgende olieprijzen. Wat is een waterstof motor, hoe werkt het en waarom is het zo’n revolutionair concept? Dat zetten we hier voor jou op een rijtje!

We maken er bijna allemaal dagelijks gebruik van, vaak zonder te beseffen hoe een ingenieus systeem het wel niet is: een motor. Het is de basis van zowat alle vervoermiddelen: auto’s, bussen, boten… ze zouden niet vooruit te krijgen zijn zonder hun motor. Maar jammer genoeg zijn die motoren momenteel meestal petroleum verbrandingsmotoren die gevoed moeten worden door petroleum en die daardoor duur in gebruik en vervuilend zijn. Nochtans bestaan er andere soorten motoren, en een waterstof motor kan in principe evenveel als een petroleum verbrandingsmotor maar zonder veel van de nadelen.

Twee types waterstof motorenWaterstof motor

Er bestaan twee types waterstof motoren. Een waterstof verbranding cel (fuel cell) motor en een interne waterstof verbrandingsmotor. Het grootste verschil tussen deze motoren  is dat de motor met de verbrandingscellen veel duurder is dan de interne waterstof verbrandingsmotor. Het is daarom dat experts denken dat als we de overgang willen maken van onze huidige generatie verbrandingsmotoren die goedkoop in aanschaf zijn naar milieuvriendelijke waterstof motoren dat we beter zouden inzetten op de interne waterstof verbrandingsmotor. Voor het milieu is de waterstof motor in elk geval veel beter: hij stoot geen CO2 uit en bijna geen stikstof.

Het grote voordeel van dat systeem is dat onze huidige auto’s ook al met een interne verbrandingsmotor rondrijden. Zo is de overgang niet erg groot om op de waterstof motor over te stappen, de technologie is immers niet zo verschillend.  Daardoor zal onze vertrouwde garagist zich niet volledig moeten omscholen om aan waterstof auto’s te werken maar nog belangrijker is dat we ook hybride auto’s kunnen maken. Het is namelijk niet zo heel moeilijk de auto’s waar we nu mee rondrijden om te bouwen zodat ze ook op waterstof kunnen rijden. Op die manier kunnen we ook geleidelijk overschakelen op waterstof. Als onze tank met waterstof leeg is en er is toevallig nog geen tankstation in de buurt waar ze al waterstof verkopen dan kan je ook gewoon verder rijden op benzine of diesel.

De eerste auto’s met waterstof motor rijden al rond

In Amerika, waar men graag met grote benzine verslindende wagens rondrijd is de stijging van de olieprijs hard aangekomen. Niet toevallig is men daar dan ook al het verst gevorderd met het onderzoek naar en experimenten met een auto op waterstof. Op internet zijn er al heel wat getuigenissen te vinden van mensen die hun eigen wagen hebben omgebouwd om deels op waterstof te kunnen rijden. En de grote autofabrikanten zetten in op de ontwikkeling  van wagens met waterstofcellen aan boord. Toch zijn er nog een aantal obstakels vooraleer deze technologie helemaal kan doorbreken, daar kan je meer over lezen in de andere artikels op deze site.