Auto op waterstof

Een auto op waterstof biedt de toekomst. Het is een uitspraak van vele professoren, scheikundigen én de consument. Zo’n auto is in veel gevallen duurzaam, zeer verantwoord en daarnaast een geschenk voor de portemonnee. Een waterstofauto is namelijk in staat te rijden op slechts twee glazen water per kilometer, produceert geen CO2 (koolstofdioxide) en roet, hetgeen twee factoren vormen voor schade aan het milieu. Deze auto wordt door velen gezien als een briljante en extreem voordelige uitvinding en volgens experts rijdt de helft van de weggebruikers rond 2030 in een waterstofauto.

Wat is precies een auto op waterstof?

Een waterstofauto’, is een inmiddels vrij bekend geworden begrip. Echter niet iedereen weet precies wat een auto op waterstof inhoudt en hoe deze precies werkt. Een waterstofauto is een auto die in plaats van fossiele brandstoffen, water gebruikt om zich voort te bewegen. Bij fossiele brandstoffen kun je denken aan benzine en diesel. Met de waterstofauto heb je slechts water nodig, wat tevens betekent dat de water niets anders uitstoot dan waterdamp. Waterstof wordt gecreëerd door middel van een bepaald proces en kan dus niet, zoals bijvoorbeeld aardgas, uit de grond gehaald worden. Het zal altijd moeten worden opgewekt en kan dus ook een onuitputtelijke brandstof genoemd worden.

Hoe rijdt zo’n auto?Auto op waterstof

Er bestaan twee manieren om op waterstof te rijden. De eerste wijze is het verbranden van water middels een aangepaste verbrandingsmotor. De tweede mogelijkheid betreft het gebruiken van een brandstofcel, die zorgt voor opwekking van elektrische stroom. De laatst genoemde, waarin gebruik wordt gemaakt van de brandstofcel, is de meest efficiënte en daarmee ook de tot nu toe meest toegepaste wijze. Deze cel zet namelijk uit zuurstof en waterstof een chemische reactie op gang en creëert hiermee elektrische stroom, waar de waterstof auto vervolgens op kan rijden. Uitlaatgassen zijn er niet bij zo’n auto: slechts waterdamp is hetgeen wat uit de uitlaat komt. Er kan dus worden geconcludeerd dat we het hier hebben over een zeer duur- en spaarzaam alternatief op de huidige brandstofauto’s. Maar het proces is niet altijd duurzaam: er zijn enkele kanttekeningen.

Duurzaam of niet?

Een auto op waterstof hoeft niet per definitie duurzaam te zijn. Het is zuinig en goedkoop, maar voordat de waterstofauto het begrip ‘duurzaam’ toegekend mag worden, moet deze voldoen aan een aantal eisen. Hoe duurzaam het proces is, hangt af van de manier waarop de waterstof wordt geproduceerd. Waterstof komt veel voor in de natuur. Echter, dit is vrijwel altijd gekoppeld aan andere moleculen. Zo zit er bijvoorbeeld zuurstof in water. Bijvoorbeeld: wanneer de waterstof wordt gemaakt met behulp van koolwaterstoffen en methaangas, is deze niet duurzaam. Duurzame waterstof daarentegen wordt geproduceerd door bijvoorbeeld zonne- of windelektriciteit. Deze scheiden het water via een proces dat ‘elektrolyse’ genoemd wordt.

Iedereen een waterstofauto?

Degene die op de hoogte zijn van zo’n auto, het proces en de voordelen ervan, zullen deze mening delen: iedereen moet rijden met een waterstofauto. Maar – helaas, dit is nog niet het geval. Het kan nog even duren voor de waterstofauto beschikbaar is voor de gemiddelde consument. Volgens de uitvinders en onderzoekers schijnt er nog veel ontwikkeling plaats te moeten vinden, voor iedereen straks kan genieten van zo’n auto. Of de waterstofauto de ‘gewone’ auto gaat vervangen? Dat weet nog niemand. Maar aanzienlijke voordelen biedt een auto op waterstof ongetwijfeld.